Epilógus

UCU banner (125×90)Vége. Nincs több hír, nincs több vélemény, nincs több fórumbejegyzés. Nincs többé Udinese Calcio Ungheria. Ezúttal végleg lehúzom a rolót.

Valójában már május eleje óta nincs új cikk a honlapon, új poszt a fórumon pedig már lassan fél éve nincs – szegezhetik nekem az olvasók. Nos, igen… Régóta érlelődött bennem az elhatározás, hogy felhagyjak ennek az weblapnak a szerkesztésével, hiszen az utóbbi fél évben totálisan felesleges időpazarlásnak tűnt. Nincsenek látogatók, mert nincs tartalom, illetve nincsen tartalom, mert nincsenek látogatók. A két dolog egymást gerjeszti. Igaz, én már abban sem vagyok biztos, hogy ha naponta jelenne meg friss tartalom az oldalon, akkor visszatalálnának-e ide a régi olvasók.

A búcsúzkodás mindig nehéz. Különösen, ha olyasvalakiről, jelen esetben olyasvalamiről van szó, amihez nagyon kötődsz. Hét éve már, hogy 2006. március 28-án útjára indítottam Magyarország első és mindezidáig egyetlen Udinese szurkolói oldalát. Azóta voltak ugyan szünetek, hosszabb-rövidebb leállások, de mindig volt motivációm a folytatáshoz. Ez mára kiveszett belőlem. Nem mintha kevésbé szeretném az Udinesét, mint régebben, nem, ilyesmiről szó sincs. Egész egyszerűen úgy érzem, hogy nem értem el azt, ami a célom volt az Udinese Calcio Ungheriával. Jobban mondva voltak időszakok, amikor elértem és egy egész aktív kis közösség működött itt, de azt – egy kevésbé népszerű honfitársunk szavajárásával élve – elkúrtuk. Bocsánat, inkább csak én kúrtam el!

Nem feltétlenül csak arra gondolok, hogy más elfoglaltságaim miatt az Udinese Calcio Ungheria egyre inkább a háttérbe került, ezáltal elmaradoztak a frissítések, de sportosan fogalmazva egy bazinagy öngólt is rúgtam. Mégpedig akkor, amikor segédkeztem a Friuli Zebrák blog alapításánál. Nyilván nem akarom leszólni Ivánékat, mindannyiunk szereti azt a blogot, én is írtam pár bejegyzést oda és a mai napig közreműködök velük “csendestársként”. A helyzet pusztán annyi, hogy egy ilyen mikroközösségnek, mint amilyen a magyar Udinese-drukkereké, egyáltalán nincs szüksége egynél több “gyülekezőhelyre”. Ahogy a példa mutatta, az indulás után ti is gyorsan átvándoroltatok az udinese.blog.nepsport.hu-ra és többet vissza se néztetek.

Kedves szurkolótársak! Mielőtt végleg bezárnám a bazárt, arra kérlek titeket, hogy azért próbáljatok meg emlékezni azokra az időkre, amikor még hasznos volt számotokra az Udinese Calcio Ungheria és kommentben próbáljátok meg értékelni mindazt, amit az elmúlt években letettem az asztalra. Végső soron miattatok jött létre ez az egész történet.

2013. június 29-én lejár az udinese.hu domainre kötött használati szerződésem, vagyis azután nem fogjátok tudni elérni az oldalt, ergó hivatalosan az lesz az Udinese Calcio Ungheria létének utolsó napja. Értékesebb cikkeimet valószínűleg át fogom menteni egy másik szájtra, hogy megmaradjanak az utókornak – egyszer biztos jó lesz majd nosztalgiázni rajtuk. A facebook-oldal marad, majd ott megosztom, hova kerültek a régi cikkek (és esetleges újabb gondolataim).

Nos, nem maradt más hátra, mint hogy megköszönjem egész eddigi szíves figyelmeteket. Egy élmény volt az elmúlt hét év, de ideje visszavonulnom. Jöhet a finálé!

ALÈ UDIN! FUARCE FRIÛL!

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!